Personenauto (B)

Personenauto (B)2019-03-30T10:08:28+00:00

Rijbewijs B

De weg naar je rijbewijs kan beginnen met een zogenaamde intake. Tijdens deze 1,5 uur durende intake bekijkt onze instructeur wat je sterke en minder sterke punten zijn. Hij let op aanleg, motivatie, behendigheid, leersnelheid, overzicht en reactievermogen. Op basis van de intake geeft de instructeur aan op welke manier je het beste kunt lessen en hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Gemiddeld zijn dat er tussen de 30-40. Op basis daarvan kan je een pakket met pakketkorting aanschaffen. Het slagingspercentage bij deze manier van lessen is bovengemiddeld.

Je kunt al starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen, als je ook je theorie examen hebt gehaald. Tot je 18e mag je alleen rijden onder begeleiding van een coach. Hiervoor moet je een begeleiderspas aanvragen. Klik hier voor informatie over 2toDrive. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig rijden met je rijbewijs.

Liever geen pakket? Losse rijlessen kan natuurlijk ook!

Aanmelden

Theorie examen

Vóór je het praktijkexamen kunt aanvragen, moet je eerst je theorie-examen halen. Ons advies is direct met het starten van de rijlessen ook te gaan leren voor de theorie en zo snel mogelijk het examen te halen. Uit ervaring blijkt dat hierdoor minder praktijklessen nodig zijn. Je kunt dan de theorie sneller in de praktijk toepassen.

Klik hier voor meer informatie!

Tussentijdse Toets

Na ongeveer driekwart van het traject kun je, als je dat wil, een proefexamen doen; de Tussentijdse Toets. Een examinator van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) zit naast je. De instructeur rijdt achterin mee. De bijzondere verrichtingen die je goed afrondt, zoals bijvoorbeeld fileparkeren, vervallen op het examen, die heb je dus alvast ‘in the pocket’.

Meenemen naar het examen

  • Je oproepkaart
  • Een geldig identificatiebewijs
  • Je zelfreflectieformulier

Kosten

  incl. btw
Intake 1½ uur  € 56,25
Starterspakket 20 uur met praktijkexamen  € 1175,-
Losse rijlessen per uur  € 50,-
Praktijk-examen  € 240,-
Herexamen  € 240,-
BNOR personenauto examen  € 250,-
Tussentijdse toets (niet verplicht)  € 240,-
Faalangstexamen  € 285,-

Aanmelden rijopleiding

Via het aanmeldformulier kan jij je aanmelden voor één van onze opleidingen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Heb je nog een vraag? Laat het even weten via 035 601 6621 of info@m-los.nl.

Opleiding*

Vrouw / man*

Lees hier de Algemene voorwaarden