Aanhanger personenauto (BE)

Aanhanger personenauto (BE)2023-02-01T20:22:53+00:00

Rijbewijs E in één dag!

Als je met een aanhanger, caravan of paardentrailer wil rijden, heb je in de meeste gevallen een rijbewijs E nodig. Dit is het geval als de maximum toegestane massa van de auto en aanhanger meer is dan 3500 kilogram.

Het is mogelijk om het rijbewijs in één dag te halen! Natuurlijk kunnen wij de dagopleiding ook opsplitsen in twee dagdelen. Als je geen ervaring hebt met het rijden met een aanhanger, dan adviseren wij je om te beginnen met een intake van 1,5 uur. De instructeur beoordeelt je verkeersinzicht en bekijkt hoe het gaat met achteruitrijden. Op basis daarvan bepaalt hij of het gaat lukken om binnen een dag je E-diploma te halen. Als de instructeur na de intake denkt dat het beter is wat ruimer de tijd te nemen, spreken we een aantal losse lesblokken af.

Aanmelden

We gaat aan de slag met

  • Inparkeren met een aanhangwagen
  • Aan- en afkoppelen van de aanhangwagen
  • Achteruitrijden, in een rechte lijn en om een bocht

Je krijgt les in een Volkswagen Transporter automaat.

Examen

Bij een dagopleiding vindt het examen plaats aan het einde van de dag. We starten ‘s morgens vroeg met de dagopleiding. In geval van losse lesblokken wordt de laatste les ingepland op de examendag.

Meenemen naar het examen

  • Je oproepkaart
  • Je rijbewijs B

Kosten

Rijproef (intake)  € 75
Dagopleiding, incl. lunch en praktijkexamen  € 650
Losse rijles (1 uur)  € 67,5o
Examenkosten  € 245

Aanmelden rijopleiding

Via het aanmeldformulier kan jij je aanmelden voor één van onze opleidingen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Heb je nog een vraag? Laat het even weten via 035 601 6621 of info@m-los.nl.

Opleiding*

Vrouw / man*

Lees hier de Algemene voorwaarden